Οι Miami Heat απέσυραν την φανέλα του Shaquille O'Neal

Η φανέλα του τεράστιου Shaquille O'Neal ανέβηκε στην οροφή του γηπέδου American Airlines με τους Heat να τον τιμούν με την απόσυρση του αριθμού 32.


Στον χθεσινό αγώνα των Miami Heat με τους LA Lakers, οι παράγοντες της ομάδας όπως ήταν αναμενόμενο, τίμησαν τον μοναδικό Shaquille O'Neal, με την απόσυρση της φανέλας που φορούσε από την σεζόν του 2004 μέχρι τα μέσα της σεζόν του 2008, όπου είχε μετακομίσει στους Phoenix Suns. Με αυτή τη κίνηση η ομάδα αλλά και ο κόσμος είχαν την ευκαιρία να τον ευχαριστήσουν και να τον χειροκροτήσουν για ακόμα μια φορά για όλα όσα έχει προσφέρει στην ομάδα. Εκτός από την φανέλα των Heat, έχει αποσυρθεί και η φανέλα του στους LA Lakers με το νούμερο 34.

Ο "Shaq Daddy" όπως τον αποκαλούσαν, είχε σπουδαία καριέρα με πολλά βραβεία και αμέτρητες διακρίσεις. Έπαιξε για 20 χρόνια στο NBA και άλλαξε έξι ομάδες αφήνοντας σε όλες το στίγμα του. Ξεκίνησε την πορεία του στους Orlando Magic όπου είχε γίνει draft το 1992 στο νούμερο ένα, μετά από 4 χρόνια στα οποία συστήθηκε στο κοινό ως ο ανερχόμενος ψηλός του ΝΒΑ, μετακόμισε για οχτώ χρόνια στους LA Lakers όπου μαζί με τον Kobe Bryant κέρδισαν τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα (2000-2002). Αφού είχε καταξιωθεί και ήταν ο καλύτερος ψηλός εκείνη την εποχή, πήγε στους Miami Heat για ακόμα τέσσερα χρόνια, . Στους Heat βρήκε τον Dwayne Wade και μαζί του κέρδισε το τέταρτο του πρωτάθλημα το 2006, έπαιξε 205 παιχνίδια με 19,6 πόντους, 9,1 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ σε 31,1 λεπτά συμμετοχής. Προς το τέλος της καριέρας του έπαιξε για τους Phoenix Suns, Cleveland Cavaliers, Bostons Celtics και κρέμασε τα παπούτσια του το 2011. O αξέχαστος Shaquille ήταν ένας ιδιαίτερος άνθρωπος εντός και εκτός γηπέδων, δεν περνούσε πότε απαρατήρητος είτε με τα κατορθώματα του στο παρκέ είτε με τις ασχολίες τους εκτός, όπως συμμετοχές σε ταινίες και σε τραγούδια rap, είναι σίγουρο ότι μας λείπει ήδη αρκετά αλλά τον ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερε στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Τα στατιστικά της καριέρας του σε 1207 παιχνίδια: 23,7 πόντοι 58,2% στα σουτ, 10,9 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ, 2,3 μπλοκ σε 34,7 λεπτά συμμετοχής.


Πηγή φωτογραφίας: www.nba.com/heat
Πηγές αναρτήσεων: @MiamiHEAT και
Previous
Next Post »